top of page

Mave problemer/Prutter/ Hovedrysten:

Dårlig mave: 

Hvis hunden har dårlig mave og prutter meget så kan det være en god idé at give 1 spsk kartoffelmel sammen med hundes mad. 

Prutter:

Prutter hunden meget, er her et par gode råd:  

En EB (Engelsk Bulldog) prutter meget fra naturens side. Derfor bør disse fødevare undgås. Fødevare der giver luft i maven er: sojabønner, ærter, bønner, mælkeprodukter og fede eller krydret madvare. 

Hovedrysten/Head Bobbing: 

Head Bobbing – Ideopatisk hovedrysten: Head Bobbing ses især ved racerne Dobberman, Boxer og Bulldog. Ryste turene ser nærmest ud som de ryste ture som mennesker med parkinsons syndrom får. Grunden til at lidelsen kaldes ideopatisk hovedrysten er, at man ikke kender årsagen og dermed sygdoms-udviklingen. 

Rent behandlingsmæksigt er der ingen sikker metode, andet end at give 1 spsk honning som afhjælper problemet.  

Det er altid godt at tage en snak med dyrlægen om problemet. 

Forbrændninger:

Bjørneklo- brændnælder: Det kan gøre lige så ondt på en hund som på os mennesker at blive brændt. Derfor er dette råd et godt et at have i baghoved, især hvis man befinder sig meget ved skove osv. Hvor disse findes. Virker hunden forbrændt så kan man tage nogle mælkebøtter og smøre saften derfra på det forbrændte. 

Brandmænd: Har man nu en hund der elsker at bade på stranden kan uheldet være ude med at blive brændt af en brandmand. Her er et par råd: 

Man kan tage noget sand og vand og gnide det på. Og derefter skylde godt med vand. Hvis der nu hænger nogle af brandmandens tråde fast kan man tage sit bank kort og ligesom skære trådene over. (dette virker også på os mennesker) 

Hvipse stik

 

Hvis din hund bliver stukket af en hveps, skal man søger for at få broden ud. Dette kan evt. hjælpe med at få broden ud: 

Et pinset til at hive den ud. Kan man ikke få fat, del et råt løg over og gnid det på stikket. Dette lindre også evt. smerten. Hvis det er ved øre, øjne og næse brug da saften fra det rå løg

Kennelhoste

 

Hvis din hund har kennelhoste kan du afhjælpe den ved at give den 1 spsk honning. 

Husk det er altid godt at rådføre sig med dyrlæge hvis hunden er dårlig og man er usikker.

bottom of page